Prin implementarea strategiei sale de dezvoltare în România ca urmare a achiziționării Enel România, compania elenă de electricitate PPC obține sinergii semnificative în producția de energie verde și costuri competitive. Obiectivul PPC este de a deveni lider în energia curată în Europa de Sud-Est și, după cum a explicat Eleni Giannakopoulou, directorul de strategie al PPC, la o conferință organizată de publicația ot.gr, achiziția Enel România oferă companiei posibilitatea de a avea acces la mai multă energie verde, ceea ce va duce la costuri competitive în producţia totală de energie a grupului.
„Diferitele țări au surse diferite și produc în momente diferite, iar acest lucru va oferi PPC capacitatea de a produce continuu energie verde”, a precizat ea.
Potrivit directorului pentru strategie al PPC, într-un moment în care piețele sunt interconectate, producția de energie verde în România poate crea un avantaj în Grecia, deoarece creează complementaritate între sisteme și mai multă energie verde ieftină.
De notat că Enel România este unul dintre principalii jucători de pe piața energetică din România. Este numărul 1 în producția de energie verde din România, cu o capacitate instalată totală de 600 MW și cu încă 5 GW în curs de realizare, ceea ce creează sinergii semnificative și completează strategia PPC. Accentul este pus pe dezvoltarea de surse regenerabile de energie Referindu-se la obiectivele PPC cu privire la sursele regenerabile de energie, Giannakopoulou a remarcat că în prezent capacitatea instalată este de 670 MW, în timp ce alți 1300 MW sunt în curs de implementare. Dezvoltarea de surse regenerabile de energie este o axă centrală în politica PPC atât în interiorul, cât și în afara Greciei, deoarece parcurile fotovoltaice și cele eoliene sunt cea mai ieftină modalitate de a produce energie electrică. Alte domenii în care compania activează sunt propulsia electrică, pompele de căldură pentru o răcire și încălzire mai economică și producția de hidrogen verde. Referindu-se la hidrogenul verde, directorul pentru strategie al PPC a explicat că producerea unui combustibil curat este foarte importantă pentru unele industrii care nu pot funcționa cu energie electrică, cum ar fi industria cimentului sau transportul maritim, dar care au nevoie de combustibili alternativi curați. Tocmai pentru acest scop a fost înființată compania HELLENIC HYDROGEN S.A. care formează un joint venture împreună cu Motor Oil. Trei piloni Descriind strategia PPC, Eleni Giannakopoulou a vorbit despre cei trei piloni ai companiei, și anume orientarea către sursele de energie regenerabilă (SRE) împreună cu politica de delignificare, transformarea digitală a companiei, precum și centrarea pe client, oferind o gamă largă de produse printr-un portofoliu care să pună în centru clientul.