Criza climatică are un vinovat principal / Cheia pentru salvarea planetei

După summitul recent COP28, devine evident că obiectivele legate de schimbările climatice sunt încă departe de a fi atinse. Cercetătorii au identificat un element cheie care stă în centrul acestei probleme: “criza de comportament” manifestată de oameni. Acest termen, inventat de o echipă de oameni de știință, explică modul în care acțiunile și alegerile noastre contribuie la dezastrul climatic. Potrivit lui Joseph Merz, autorul principal al unei noi lucrări, majoritatea soluțiilor climatice propuse nu abordează cauza principală a crizei.

În schimb, acestea nu fac decât să conducă la creșterea nivelului a trei practici nesustenabile: consumul, deșeurile și creșterea populației. Merz și colegii săi susțin că, dacă nu reducem cererea noastră de resurse, soluțiile și inovațiile temporare nu vor rezolva problema mai mare.

Amprenta fizică a energiei regenerabile Un aspect care trece adesea neobservat în discuțiile despre energia regenerabilă este amprenta fizică a acesteia. Fermele de energie regenerabilă trebuie reconstruite la fiecare câteva decenii și, dacă nu abordăm cererea de resurse care stă la baza acesteia, aceste eforturi nu vor rezolva suficient problema.

Acest aspect a fost subliniat de Joseph Merz, după cum a relatat The Guardian. Conceptul de „supraexploatare” sau „depășire” se referă la cantitatea de resurse pe care o consumăm ca societate. În prezent, omenirea ar avea nevoie de 1,7 Pământuri pentru a-și susține sau crește consumul de resurse în limitele biocapacitatea planetei. În timp ce emisiile de carbon sunt adesea în centrul discuțiilor despre climă, este esențial să se acorde atenție acestei supraexploatări, care cuprinde utilizarea materialelor, producția de deșeuri și dezvoltarea societății – toate acestea având un impact asupra biosferei Pământului. Comportamentul uman În cele din urmă, această criză provine din comportamentul uman. De zeci de ani, le cerem oamenilor să își schimbe acțiunile fără a le oferi instrucțiuni clare în acest sens. Simpla promovare a ideii de a fi mai ecologic și de a reduce poluarea nu este suficientă. Trebuie să abordăm factorii care influențează comportamentul dacă dorim să vedem o schimbare reală. Pe scurt, lumea se confruntă cu o criză climatică, iar aceasta este determinată în primul rând de acțiunile noastre. Pentru a aborda cu adevărat această problemă, trebuie să ne modificăm comportamentul și să ne reducem cererea de resurse, scrie incredibilia.ro. Simpla punere în aplicare a unor soluții temporare, fără a aborda cauza principală, nu va duce la o durabilitate pe termen lung. Este esențial să recunoaștem impactul alegerilor noastre și să lucrăm în vederea unei schimbări semnificative.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *