În jur de 100 de persoane au participat duminică la căutarea unui copil în vârstă de 9 ani, care ar fi plecat într-o zonă împădurită, îndepărtându-se de părinți, ca urmare a unei neînțelegeri survenite în urma unui joc la care participase, potrivit Agerpres.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) au fost sesizaţi duminică seară de către o mamă cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-o zonă turistică a judeţului, copilul său, de 9 ani, a plecat de lângă familie şi nu îl mai găseşte. “Având în vedere sesizarea, ora târzie, condiţiile de luminozitate scăzută, dar şi specificul zonei, deluros şi în mare parte împădurit, poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la locaţia indicată de către apelantă şi au demarat verificări pentru depistarea cu operativitate a copilului. Au fost mobilizate aproximativ 100 de persoane, dintre care peste 80 din cadrul MAI, dar şi reprezentanţi silvici şi ai autorităţilor judeţene/locale, cărora li s-au alăturat inclusiv voluntari aflaţi în zonă, dornici să contribuie la activităţile desfăşurate pentru găsirea minorului. Astfel, la numai o oră de la sesizare, unul dintre voluntari anunţa, spre liniştea tuturor celor implicaţi, că a găsit copilul. Minorul a fost predat poliţiştilor şi personalului medical, pentru clarificarea împrejurărilor în care a plecat, dar şi pentru a se asigura că acesta nu a suferit vătămări”, a informat IPJ Buzău. Nemulțumit după ce a pierdut la un joc Potrivit sursei citate, copilul ar fi decis să plece voluntar, drept nemulţumire în urma unui joc la care participase.
“Din discuţiile purtate a reieşit că, în urma participării la un joc, nemulţumit fiind că ar fi pierdut s-ar fi decis să plece, în mod voluntar, în zona împădurită. Acesta ar fi stat ascuns, în semn de revoltă, fără să conştientizeze pericolele la care s-a expus. Mâinile mamei, aşa cum se văd în imagine, spun totul despre îngrijorarea generată de gestul fiului”, a arătat IPJ. Poliţiştii au transmis recomandări în astfel de cazuri.
“Poliţiştii reamintesc tuturor copiilor că părăsirea zonei de siguranţă poate aduce pericole a căror proiecţie nu o au încă, având în vedere vârsta fragedă. Plecarea voluntară nu este o joacă, riscurile la care se expun în acest fel pot fi multiple, diverse şi, uneori, iremediabile! Poliţiştii adresează şi părinţilor recomandarea de a urmări îndeaproape comportamentul copiilor şi de a menţine contact vizual permanent cu aceştia atunci când se află în zone de agrement”, a transmis sursa citată.