Un avion de linie aparţinând companiei spaniole Air Europa, un Boeing 787-9 Dreamliner care zbura de la Madrid la Montevideo, a fost nevoit să aterizeze de urgenţă, luni, la Natal, în Brazilia, în urma unor ”turbulenţe puternice” care s-au soldat cu mai mulţi răniţi, anunţă compania aeriană, relatează AFP.
Air Europa Boeing 787-9 (EC-MTI, built 2018) safely diverted to Natal-Intl AP(SBSG), Brazil after flight #UX45 from Madrid to Montevideo, Uruguay encountered severe turbulence during cruise flight at 36000 ft. leaving at least 30 persons injured and aircraft interior damaged.… pic.twitter.com/d51i9HFRJu— JACDEC (@JacdecNew) July 1, 2024 Compania spaniolă anunţă pe X că aeronava a ”aterizat în mod normal” la Natal, în nord-estul Braziliei.
O sursă diplomatică din Uruguay a indicat că “între 25 și 30” de persoane au suferit răni, deși această cifră nu este încă definitivă. Majoritatea rănilor au fost clasificate drept “traume ușoare” și nu au existat cazuri imediate care să pună viața în pericol, a adăugat sursa. ”Răniţii au fost preluaţi pentru a fi îngrijiţi”, anunţă Air Europa.
Air Europa a anunțat că un avion de înlocuire va pleca de la Madrid în cursul zilei de luni pentru a continua călătoria spre Montevideo cu pasagerii rămași. Boeing se află, de asemenea, sub supravegherea Departamentului de Justiție al SUA (DOJ), care a concluzionat în luna mai că societatea ar putea fi urmărită penal pentru încălcarea unui acord de urmărire penală amânată din 2021 legat de accidentele 737 MAX. DOJ ar fi oferit Boeing o înțelegere pentru a evita un proces, dar familiile victimelor solicită urmărirea penală și cer o amendă de aproape 25 de miliarde de dolari. Boeing se află, de asemenea, sub supravegherea Departamentului de Justiție al SUA (DOJ), care a concluzionat în luna mai că societatea ar putea fi urmărită penal pentru încălcarea unui acord de urmărire penală amânată din 2021 legat de accidentele 737 MAX. DOJ ar fi oferit Boeing o înțelegere pentru a evita un proces, dar familiile victimelor solicită urmărirea penală și cer o amendă de aproape 25 de miliarde de dolari.