Specialiştii care vor primi salarii mari, în 2024. De ce salariaţii nu mai vor contracte pe termen lung

Specialiştii care vor primi salarii mari, în 2024. De ce salariaţii nu mai vor contracte pe termen lung
Serviciile financiare, IT și HR sunt cel mai frecvent oferite servicii de către companiile din industria serviciilor de afaceri, conform raportului Asociaţiei Business Service Leaders. Specialiştii în AI vor fi cel mai căutaţi. În următorii ani, cererea pentru analiști financiari specializați în analiza datelor va lua amploare. De asemenea, se așteaptă ca majoritatea pozițiilor din departamentele financiare să necesite cunoștinte solide despre tehnologia blockchain. Va creşte cererea pentru specialiști în inteligența artificială și securitatea cibernetică. De asemenea, cei care doresc o carieră în HR, în industria serviciilor de afaceri vor avea obligatoriu competențe digitale solide, pentru că multe dintre procesele pe care le implică posturile vor fi complet automatizate, estimează Asociaţia Business Service Leaders în România (ABSL). Până în 2030 peste 60% dintre necesitățile joburilor viitoare se vor concentra pe competențe soft Până în 2030 peste 60% dintre necesitățile joburilor viitoare se vor concentra pe competențe soft. Creativitatea, munca în echipă și acceptarea diversității vor conta enorm în următorii zece ani, la fel ca și empatia pentru cei din jur. De asemenea, potrivit experților, pentru a avea acces la un loc de muncă bine plătit, candidatii vor trebui să aibă un plan de dezvoltare profesională bine conturat, pe care să se axeze și pe care să îl exprime, o bună cunoaștere a organizației și a culturii acesteia, dar și a industriei și nu în ultimul rând încrederea în sine”, e de părere Cristian Cilibiu, reprezentant al ABSL.

Peste 200.000 de angajați lucrează în prezent în industria serviciilor pentru afaceri și numărul acestora va crește cu 10% până la finalul acestui an, estimează Asociaţia Business Service Leaders în România. 67% dintre angaţii din industria serviciilor pentru afaceri au între 25 şi 40 de ani, iar 14% dintre ei au sub 25 de ani, spune Asociaţia într-un raport remis Economica.net, citat de romaniatv.net. Serviciile financiare, IT și HR sunt cel mai frecvent oferite servicii de către companiile din industria serviciilor de afaceri, conform raportului Asociaţiei Business Service Leaders.

Unele dintre cele mai mari mari companii americane au anunţat în ianuarie 2024 planuri pentru a restructura peste 82.000 de locuri de muncă, în creştere cu 136% faţă de concedierile anunţate în decembrie 2023, potrivit Bloomberg. Mai mult, acest nivel de concedieri nu a mai fost înregistrat într-o lună ianuarie din 2009, când companiile gestionau începutul crizei financiare. Valul de concedieri de la începutul lui 2024 se datorează atât angajărilor excesive din timpul pandemiei, cât şi nevoii de a reduce investiţiile din anumite divizii pentru a investi în altele, cum ar fi inteligenţa artificială. Concedieri 2024 Alphabet, compania-mamă a Google, concediază sute de oameni care lucrează în echipele de digital assistant, hardware şi engineering, pentru a-şi concentra eforturile către inteligenţa artificială. Amazon a anunţat că va concedia sute de persoane în divizia de sănătate, după ce în 2022-2023 a renunţat la 27.000 de angajaţi. BlackRock, cel mai mare manager de active din lume, va renunţa la 600 de angajaţi, adică 3% din forţa de muncă la nivel global. Cisco Systems, cel mai mare producător de echipamente de reţea, va renunţa la aproximativ 4.000 de poziţii dintr-un total de aproape 85.000 de angajaţi. Citigroup spune că acest an va fi „un moment de cotitură” în reducerea birocraţiei şi creşterea proitabilităţii. Grupul de servicii financiare va renunţa la aproximativ 20.000 de oameni. DocuSign renunţă la 6% din forţa de muncă, în contextul în care compania avea peste 7.300 de angajaţi la finalul anului 2023. Astfel, compania renunţă la câteva sute de mii de oameni. Duolingo a început să renunţe la o parte din colaboratori pentru că vrea să mizeze mai mult pe inteligenţa artificială. eBay va concedia aproximativ 1.000 de oameni, adică 9% din forţa de muncă la nivel global, după ce compania a renunţat şi la începutul anului 2023 la 4% din forţa de muncă de la acel moment. Estee Lauder renunţă la 3.000 de poziţii ca parte a unui plan de a creşte profitabilitatea. Concedieri 2024. Gigantul Microsoft va renunţa la 1.900 de oameni în cadrul diviziilor sale de jocuri video, inclusiv de la Activision Blizzard, pe care a cumpărat-o într-o tranzacţie de 69 de miliarde de dolari în 2023. Morgan Stanley vrea să renunţe la câteva sute de angajaţi, adică mai puţin din 1% din forţa de muncă. Nike îşi va reduce numărul de angajaţi la nivel global cu circa 2%, în contextul în care numărul total de oameni este circa 83.700 de angajaţi. PayPal Holdings a anunţat circa 2.500 de concedieri în luna ianuarie, după o rundă similară de concedieri de la începutul anului trecut. Snap şi Warner Music Group renunţă fiecare la aproximativ 10% dintre angajaţii săi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *