Gențile de lux Giorgio Armani erau produse de muncitori chinezi exploatați (VIDEO)

Poliția italiană spune că muncitorii chinezi subplătiți și exploatați care lucrau pentru un subcontractant neautorizat au realizat genți și accesorii pentru casa de modă Giorgio Armani

Muncitori chinezi exploatați, angajați în Italia de un subcontractant neautorizat, au realizat genți și accesorii pentru casa de modă Giorgio Armani, într-o serie de abuzuri în lanțul de aprovizionare pe care compania de producție internă nu a reușit să le monitorizeze corespunzător, a declarat vineri poliția italiană, potrivit ABC News. Casa de modă neagă neregulile Casa de modă a negat că GA Operations, care produce articole de îmbrăcăminte, accesorii și decorațiuni pentru casă pentru mărcile Giorgio Armani Group, ar fi comis o infracțiune. “Compania a avut întotdeauna măsuri de control și de prevenire pentru a minimiza abuzurile din lanțul de aprovizionare”, se arată în declarația Armani. “GA Operations va colabora cu cea mai mare transparență cu organismele competente pentru a-și clarifica poziția cu privire la acest subiect.”

Potrivit poliției, GA Operations a angajat un subcontractant, care, la rândul său, a angajat subcontractanți chinezi neautorizați care au angajat muncitori la negru, dintre care unii se aflau ilegal în Italia. Aceștia ar fi ignorat reglementările privind sănătatea și siguranța, precum și normele care reglementează orele de lucru, pauzele și zilele libere. Poliția a declarat că acest lucru făcea parte dintr-un sistem de „caporalato”, intermediere și exploatare ilegală a lucrătorilor cel mai adesea asociată cu sectorul agricol. Patru proprietari de fabrici chinezești se confruntă cu o anchetă penală separată pentru rolul lor.

GA Operations, între timp, nu face obiectul unei anchete, dar a fost plasată sub administrare judiciară pentru o perioadă de până la un an, ca parte a unei proceduri de asigurare a legalității operațiunilor, a declarat locotenent-colonelul de carabinieri Loris Baldassarre. Profituri uriașe din exploatarea muncitorilor chinezi O diagramă publicată de poliție a indicat că subcontractantul chinez a fost plătit cu 93 de euro (100 de dolari) pentru o geantă pe care casa de modă a vândut-o cu aproximativ 1.800 de euro (aproximativ 1.950 de dolari). Subcontractantul autorizat, care acționa ca intermediar, dar fără capacități reale de producție, a fost plătit cu 250 de euro pentru aceeași geantă, încasând 157 de euro pentru fiecare geantă, a precizat poliția. “Sistemul permite maximizarea profiturilor (în care) fabrica chineză produce efectiv produsele, reducând costurile cu forța de muncă prin recurgerea la muncitori la negru și ilegali”, a precizat poliția într-un comunicat. O înregistrare video difuzată de carabinieri arată un atelier în care se confecționau articole din piele, cu două paturi cu pături într-un birou adiacent. Un dormitor de la etajul al doilea, la care se ajunge printr-o scară închisă, avea un set de paturi suprapuse și un alt pat împrăștiat cu haine și pături. Oalele de gătit erau îngrămădite într-o baie murdară, alături de o chiuvetă spartă și o oală cu apă care conținea ceea ce pare a fi anghilă. O bucătărie improvizată includea un arzător cu gaz lângă un perete stropit cu mâncare. Vasele murdare și mâncarea neconsumată erau îngrămădite pe chiuvetă. Cartonul era lipit cu bandă adezivă peste ferestre. Și alți producători vizați Descoperirea face parte dintr-o investigație mai amplă asupra lanțului de aprovizionare cu modă care operează în provinciile Milano și Bergamo, care a plasat producătorul de genți și accesorii Alviero Martini Spa sub administrare judiciară în ianuarie, a declarat Baldassarre. În cazul mai recent, poliția a investigat patru fabrici care funcționează ilegal, cu condiții de muncă nesănătoase și o serie de încălcări ale siguranței, inclusiv dormitoare ilegale cu “condiții sanitare și de igienă sub nivelul minim etic”. S-a ordonat închiderea fabricilor, iar cei patru proprietari chinezi care se confruntă cu o anchetă penală separată au primit amenzi și sancțiuni administrative în valoare totală de 145.000 de euro (aproape 157.000 de dolari).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *