VIDEO Arheologii au descoperit locul confruntării epice dintre Spartacus și armata romană

Arheologii au descoperit într-o pădure italiană un zid de piatră care a fost folosit de armata romană în timpul unei “ciocniri” epice împotriva liderului revoltei sclavilor și gladiatorului Spartacus și a oamenilor săi.

Zidul de piatră și terasamentul se întind pe mai mult de 3 km în pădurea Dossone della Melia din partea central-sudică a Calabriei, potrivit The Independent. Cercetătorii au identificat zidul și șanțurile aferente ca făcând parte din structurile construite de generalul roman Marcus Licinius Crassus în anul 71 î.Hr. pentru a-l reține pe Spartacus și trupele sale rebele.

Cercetătorii au fost anunțați de ecologiștii locali care știau de existența zidului, dar nu erau siguri ce ar putea fi acesta. Arheologii au folosit metode avansate de scanare cu radar și laser și analiza probelor de sol pentru a studia situl.
Aceștia au descoperit că un șanț adânc era odată paralel cu zidul, acum acoperit cu mușchi și care se întindea pe aproape 1,5 km. Sistemul de apărare fossa și agger – șanț și movilă – este caracteristic construcțiilor romane. Istoricii au documentat, de exemplu, un agger lat de 100 de metri și înalt de 24 de metri ridicat de Iulius Cezar în timpul asediului Avericum, în ceea ce este astăzi Franța. În situl recent descoperit în Italia, arheologii au găsit, de asemenea, mai multe arme din fier rupte, inclusiv mânere de sabie, lame mari curbate, vârfuri de suliță și un vârf de lance. Descoperirile indică faptul că în sit a avut loc probabil o confruntare epică, potrivit Archaeological Institute of America. Istoricii au menționat bătălia și zidul construit pentru a-l reține pe Spartacus în mai multe cărți, inclusiv Viața lui Crassus scrisă de filosoful grec Plutarh. Spartacus a atacat probabil zidul pentru a scăpa de capcana construită de Crassus, au spus arheologii. Spartacus și aproximativ 70 de colegi gladiatori înrobiți au evadat dintr-o școală din Capua în timpul celui de-al Treilea Război Servil și au continuat să învingă forțele romane într-o serie de bătălii. “Am început să studiem armele recuperate de-a lungul zidului și cele mai apropiate comparații sunt cu arme din perioada republicană târzie. Credem că am identificat locul confruntării”, a declarat arheologul Andrea Maria Gennaro de la Ministerul Culturii din Italia pentru Live Science.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *